Search
Kunstnere
 Astrid McGarringhan  
 
Prosjektene mine tar utgangspunkt i tiden og mennesket. Fascinasjonen for minner og det forgjengelige, prøver jeg å visualisere i arbeidene mine gjennom enkle hverdagslige objekter som gjennomgår en metamorfose. Med denne forvandlingen ønsker jeg at billeduttrykket blir personifisert og får nytt liv. Former som ofte går igjen er hjertet, krukken, sirkelen og repet, som symboliserer livet og mennesket.
Karin Bit Vejle  
Karen Bit Vejle’s form of expression, psaligraphy, literally means the art of drawing or painting with scissors. She opened her first show at The National Museum of Decorative Arts in Trondheim, Norway in 2008, and in few years her art has spread throughout Scandinavia and all the way to the USA and China. Her artistic work spans from the travelling exhibition Scissors for a Brush to commisioned work for several renown international companies, such as Hermés and Georg Jensen.
Øyvind Sand   
Øivind Sand er født i Fredrikstad i 1935, og er bosatt på Hvaler. Han er kjent som maler og grafiker.
Øivind Sand har foretatt flere studiereiser bl.a. til Weimar og St. Petersburg. Sommeren 1997 oppholdt han seg for en periode på den lukkede øya Athos i Egeerhavet. Der fikk han mulighet til å studere ikonkunsten der den blir skapt.

Merete Myren   
Merete Myren er født og oppvokst i Kristiansund, men flyttet til Paris som ung og har bodd der siden.
Hun har alltid vært tiltrukket av det visuelle, av form og farger . Hun har malt og eksperimentert med forskjellige teknikker og uttrykk i mange år.
For 15 år siden bestemte hun seg for å leve av det som lenge (bare) var en hobby. Hun  omskolerte seg til lærer ved Martenot–atelierene* . Det en 5 årig grunnutdannelse i tegning, maling og kunsthistorie. I noen år underviste hun samtidig som hun fortsatte sin egen aktivitet og søken etter egne uttrykk.

 Eva Christin Lazka  
 Jeg (Opprinnelig Laszka), ble født i Oslo i 1969, av norsk mor og ungarsk far.
Fra jeg var 8 år, visste jeg at jeg ville flytte til Budapest, begynne på Kunst og Håndtverksskolen der nede og lære språket.
Utdannelsen som illustratør⁄Grafisk designer, har jeg derfra (4 år). Språket snakker jeg flytende.
I 1994 oppdaget jeg en teknikk ved et uhell (eller kall det hell). Jeg jobbet den gang som illustratør og denne teknikken var veldig populær i en periode. Giftige sprittursj gikk av markedet og jeg måtte finne en annen måte å gi det samme uttrykket på.
Det tok meg mange år å komme til et resultat jeg er fornøyd med, og jeg jobber mot det perfekte.
 Torild Storvik
Torild Storvik Malmedal (født 1953) er en norsk billedhugger og grafiker, bosatt i Elnesvågen, Fræna kommune. Hun har utført flere offentlige utsmykninger, særlig i Møre og Romsdal. Hun driver Sephia Galleri og grafikkverksted som ble etablert som eget foretak i 2001.
Torild Storvik Malmedal har utdannelse fra Einar Granum Kunstfagskole (Oslo), Ålesund Kunstskole, samt flere studieopphold, blant annet i La Piastra Atelie, Carrara, nord i Toscana, Italia. Hun er medlem i Norske Grafikere (NG), Norske billedkunstnere (NBK) og Norsk Billedhoggerforening (NBF).
 Gunvor Tangran
 
Gunvor Tangrand, kjent for hennes kunstprosjekter, kler galleriets andre etasje med en installasjon ved navn ’expressions.’ Installasjonen kombinerer ulike teknikker og utrykk. Hun er utdannet kunstner og kunsthåndverker og har hatt en rekke gruppeutstillinger i Møre og Romsdal. Hun var en av flere kunstnere som stilte med verk i galleriets juleutstilling 2012.

Denne gangen har kunstneren mål i å bruke ulike materialer og teknikker blant annet som en refleksjon av andre utrykks former, inkludert opera. Struktur, belysning, tekstil, leire og flere elementer vil sveises sammen til et spennende rom og gjenstand til betraktning.
Pushwagner   
Terje Brofos, alias Hariton Pushwagner (Hariton etter Hare Krishna, Pushwagner etter supermarkedenes handlevogner). Etter en tradisjonell kunstutdannelse, var det først gjennom samarbeidet med forfatteren Axel Jensen fra 1969, og opphold i London på 70–tallet at Pushwagner kom fram til sin karakteristiske stil. Arbeidene kjennetegnes ved sitt sterkt sosialkritiske innhold, med satiren som virkemiddel. Industrisamfunnets og bylivets fremmedgjøring av menneskene danner en dyster ramme om hans kunst. 
Arild Andresen   
Født på Smøla⁄Veiholmen1948 og vokst opp i Kristiansund.
Bosatt i Grimstad. Underviser som 1.lektor i kunst og håndverk ved Universitetet i Agder Mastergrad i kunst og håndverk med hovedvekt på tegning.
Etter første separatutstilling i Grimstad kulturhus 1986 har han stilt ut årlig i separatutstillinger, juryerte kollektivutstillinger og gruppeutstillinger. Uttrykket har hele tiden vært figurativt med vekt på mennesket som motiv. I mange år dominerte det tegneriske. I utstillingen i Kristiansund kunstforening i 2002 viste han store pasteller med motiver hentet fra gamle fotografier fra kystkulturen på Nordmøre.

Ørjan Righard   
Righard fikk sin første skolering i hjemlandet, men reiste deretter ut i Europa og gjennomførte over flere år en solid utdannelse, først  i Frankrike, så  ved Det Kongelige Akademi i Antwerpen, for til sist å ta en bachelorgrad ved St. Joost Academy of Fine Arts i Breda, Nederland i 1996. Kunstneren har gjennom årene hatt en lang rekke utstillinger i  toneangivende gallerier rundt om i Europa og Norden. Gjennom ekteskapet med den norske kunstneren Ingrid Forfang har Norge fått en spesiell plass i Righards liv og virke, og han har i flere perioder arbeidet og stilt ut her.
Kari Hunsager   
Kari Hunsager hadde sin første separatutstilling i Arendal Kunstforning 1995.  Siden har hun hatt flere separatutstillinger. Hun har deltatt i juryerte kollektivutstillinger og gruppeutstillinger. Uttrykket har hele tiden vært figurativt. De første årene jobbet hun med store blomsterakvareller.

Etter en reise til Tanzania laget hun akvareller med Afrika som motiv. Fascinasjonen for afrikanerne ført til at det dukket opp mennesker i bildene.
Disse bildene ble til hennes første separatutstilling i Grimstad.
Etter en ny reise til Tanzania tre år seinere begynte hun å male med olje og har fortsatt med det.


Elling Reitan  

Utdannet cand. phil i tysk og engelsk med Masteroppgave "The Grotesque in Shakespeare's Tragedies".

Han er elev av Odd Nerdrum og Bjørn Sverrbo og han har Jens Johannessen som mentor. Han tilegner Jens Johannesen sin bruk av sommerfuglmotivet som i mange av hans verk sprer sine vinger ut fra en kvinnes kropp eller fra et "bilde i bildet".
Men kunstneren har funnet og utviklet sin helt egen stil, ofte preget av Edvard Munch og religiøse middelaldermotiver i sterke farger.
Han har deltatt i mer enn 150 separat– og kollektiv utstillinger i Norge og i utlandet, og han debuterte i juryert utstilling i Trondhjems Kunstforening i 1979.

Ingar Øiestad  
Ingar Øistad debuterte på høstutstillingen i 1967, og har siden hatt en rekke utstillinger i inn⁄utland.  Han er representert i Nasjonalgalleriet og andre offentlige samlinger.
Ingar Øistad er en kunstner som arbeider mest med grafikk. Bildene er bearbeidede uttrykk for de inntrykk livet har lagt inn i ham. Mange av bildene er små, men de fremstår paradoksalt nok uten størrelse. Bildene vokser ut av seg selv og inn i den seer som lytter til dem. Dette er et gjennomgående trekk ved alle Ingars bilder, små eller store, i graderinger av sort, håndkolorerte eller trykket i farger. De møter deg, får deg til å lytte, til å hente frem et stykke liv fra den som ser.  I Øistads tidlige arbeider kan vi ane et innslag av ytre begivenheter enn i senere arbeider. Uavhengig av tid og tema er mennesket alltid med. Dette er et slående trekk ved Øistad's bilder.

Sunniva Bodin  
Sunniva Bodvin er utdannet ved New York University, Tisch School of the Arts, med en mastergrad i scenografi. Hun jobber først og fremst med opera og teater, og har blandt annet vært scenograf for Operaen i Kristiansund på forestillingene Donna Bacalao, Den glade Enke og Med kniven på strupen.Helene Knoop  
Helene Knopp er klassisk kitschmaler og 'ikke–kunstner' som jobber hovedsakelig i olje, men også en del grafikk.  Hennes arbeider er av høy teknisk kaliber.  Hun har fått mye oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt.  Vi kan  by på noen grafiskeblad som vi har i hus nå.  Vennligst ta kontakther for mer informasjon.
Odd Nerdrum  
Odd Nerdrum  – vår tids store mester innen malerkunsten: Han har vært vår kanskje viktigste samtidskunstner helt siden debuten på 60–tallet.
Odd Nerdrums motiver kan være både overraskende og provoserende.  Blant de mest omtalte, er hans utleverende selvportretter og portrettet av Cato Zahl Pedersen, som ble vist for snart 15 år siden. Hans bilder er suverent håndverksmessig utført, bildene viser en dreven maler som bruker mange av de teknikker som de store mestrene som bl.a. Caravaggio og Rembrandt .

Lillian Sylte  
f. 1968, Molde
Lilians separatutstilling ble møtt med stor begeistring. Hun jobber fortrinnsvis med olje på lerret.  Bildene er godt gjennomarbeidet med stor detaljrikdom og symbolikk.  Kombinasjonen av symbolikk, farge og størrelse skaper et sterkt inntrykk.  Bildene bør virkelig oppleves.

 
Reinhard Søbye  
Søbye definerer selv sin kunstnerrolle på denne måten: "Akkurat som man pleide å ta en kanarifugl med ned i gruven for å oppdage mangel på oksygen, ønsker jeg å være en kunstner som advarer verden mot den krisen som truer".
Kunstneren arbeidet i mange år hovedsakelig med gouache, pastell og kull, men har etter årtusenskiftet tatt i bruk en såkalt "mixed media"– teknikk, der digitale fotografier blir datamanipulert og bearbeidet for hånd med kull og pastell.
 
Per Rosenberg  
Født 1947, Ålesund

Rosenberg er en autodidakt kunstner med bakgrunn fra musikk og restaurering av dekormalte antikviteter. Fargesterke dyr og hus er en gjenganger i motivene hans.

Pippip Ferner  
Født 1957, Oslo
Pippip jobbet som designer⁄illustrator siden tidlig 80–tallet men er nå kunstner på fulltid.  Hun har utdanning fra Parsons School of Design samt Edinburgh College of Art.

Stein Nerland  
f. 1970 i Molde

Stein Nerland har sin utdanning fra National Academy of Fine Arts in Poznan, Polen; National Academy in Warsaw, Polen; Einar Granum School of Art, Oslo; Universitet i Oslo.  Han har hatt en rekke gruppe– og separatutstillinger både i inn– og utlandet.  Representert i Buskerud Fylkeskommune, Røyken Kommune, Ringnes AS, blant annet.
 
 Rolf Øidvin
 

Arbeidet som lærer i den videregående skolen siden 1981 , først ved Elvebakken vid. skole i Oslo og siden 1983 på Fosna / Kristiansund vid. i Kristiansund .Undervisningen har for det meste vært ved VK 1 og 2 , Tegning,form og farge. Har siden 1994 hatt ansvar for etterutdanningen av lærere som skal undervise på grunnkurs formgivingsfag i Møre og Romsdal. Varamedlem til styret i "Kunst og Design i Skolen" og er lagets styremedlem i Nordisk Samråd for billdefagene i skolen.

Medlem av Norske billedkunstnere(NBK) og Unge kunstneres samfunn (UKS).

 

 Kristin Antonsen

Keramiker med verksted på Kulturfabrikken i Mandal. Her har hun formgitt leire gjennom modellering og plateteknikk siden 2006. Hennes arbeider har ofte et humoristisk eller fabulerende tema, og ligger gjerne i grenselandet mellom bruksform og skulpturelt uttrykk.

 Sara Stokke  
 Hun er keramikkdesigner og designer og lager porselensgjenstander som er designet for å vekke nysgjerrighet og undring hos forbrukeren.
Produkter byr på interaktivitet og valgfrihet, brukervennlighet og god form. 
   Copyright 2017 by Kvernberget Print & Reklame